top of page
Restauratie

Onderhoud en restauratie van woningen en andere gebouwen

Tijdig onderhoud om grotere kosten te vermijden

Is uw huis of winkelpand pico bello in orde na de verfraaiingswerken van Giovanis Schilderwerken, dan kan het na verloop van jaren wel weer nood hebben aan een opknapbeurt. Nothing lasts for ever, ook schilderwerk niet. Bovendien is het beter om tijdig in te grijpen voor een licht onderhoud dan zwaar te moeten investeren in een ingrijpende renovatie. Denk in dat geval aan het herstellen van de ondergrond, het pleisterwerk, de onderste verflaag om dan pas de afwerkingslaag aan te vatten. U kunt op ons vertrouwen voor een  nauwgezette controle van het schilderwerk. Aan u de keuze of wij uw eigendom opnieuw verven dan wel dat u daarmee liever nog even wacht.

Daarnaast inspecteren we eveneens het houtwerk op houtrot. Dat wordt veroorzaakt door schimmels die goed gedijen in een nat milieu. Het hout wordt zacht en verkleurt. Het is dus heel belangrijk om het houtrot en zelfs ietsje meer zo snel mogelijk te verwijderen. Met een houtrotvuller maken we uw raamkozijn of buitendeur weer intact.

Anker 1
Restauratie onderhoud gevel
Pleisterwerken
Giovanis schilderwerken

Restauratie van oude panden

Oude panden hebben charme en geschiedenis. De restauratie van zulke panden met respect voor het authentieke karakter is een uitdaging om u tegen te zeggen. Dat vertaalt zich in het gebruik van traditionele materialen, methodes en technieken. Aangezien het vaak om bijzondere opdrachten gaat, werken we in die gevallen in opdracht van architecten en interieurdesigners die op de hoogte zijn van de specifieke bouwkundige voorschriften voor dergelijk type van gebouwen. Ook van de karakteristieken en gewoontes die eigen zijn aan de betreffende bouwstijl en/of periode. We werken ook samen met collega-stielmannen voor de timmerwerken en de beglazing waaronder professionele restaurateurs van glas in lood. Met inzet van ieders knowhow en specialisatie wordt het pand weer in zijn oude glorie hersteld.

Een expert in onderhoudswerk en de restauratie van authentieke panden nodig in Gent?

Reken op Giovanis Schilderwerken in Merelbeke voor een topjob. Maak een afspraak.

bottom of page